Škola,‌ ‌aneb‌ ‌kolébka‌ ‌mladých‌ ‌sportovců‌

list V kategorii: Rady a tipy Datum: comment Komentáře: 0 favorite Zobrazení: 523

Na školní léta máme spoustu vzpomínek, některé jsou pozitivní, ale u části z nich do dnešního dne tu krásu marně hledáme, často jsou to vzpomínky právě na tělocvik. Těžké žíněnky, přeskakování bedny a mnoho dalšího. Proto jsme si v AirTrack Factory řekli, zda-li to nejde udělat jinak a zajímavěji pro děti, i učitele. Povíme si tedy o tom, jak lze s Airtrackem posunout tělocvik do 21. století!

Tělocvik v podání konvenčních cvičících pomůcek

Učební osnovy pro základní školy udávají, že podíl gymnastiky a atletiky by měl být 25% oproti ostatním sportovním aktivitám. Pro představu to tvoří 16,5 hodin gymnastiky a atletiky za školní rok.FUorl8GTqh3ch17Y7nMHnKxamEuGlJ3AfDjmYVzSewd0xPwkY19l1CSI3tTGgow5AbNhyFKmOvedBt6A-pUeYUGeISNOZGkUTR5bzO43KNcR_teP8ikHIa2El3RL1DLjjryyNE5c

Konvenční cvičební pomůcky pro gymnastiku, ve většině ZŠ v České republice, tvoří těžké žíněnky, bedny, odrazové můstky a další náčiní, které pamatuje i rodiče stávajících žáků.

Uchovávání i přesun těchto pomůcek jsou velmi náročné aktivity, zejména díky jejich objemu a váze. S nafukovacími pomůckami můžete tyto nevýhody takřka vypustit.

Tělocvik v podání AirTracku

cAFSwYf2bhbKYKzS5CldfHMF8V5LAQk3G0u7qinvciYbyiz49l2JJNUP4U01IPUc9VR4gWGZ1wQW4u_tP4_jJrhdmeesT_HBGFV7lHs4pB3i-VrgHUrrHLo8c15vw6vlOY4JonDcHlavní rozdíly mezi nafukovacími pomůckami a klasickou školní výbavou tělocvičny je zejména v oblasti skladnosti a praktičnosti. Velkou část AirTracků a jiného nafukovacího vybavení zvládnou rozložit a složit i nejmenší děti, zabírá velmi malý prostor při skladování.

Při výuce gymnastiky a atletiky může plně nahradit většinu klasického nářadí, děti z těchto pomůcek nemají strach a používání nafukovacího náčiní vede k menší míře zranění.

Naše airtracky se dají díky TrackConnectu a dalším speciálním spojovacím prvkům libovolně kombinovat a můžete si tak vytvořit sestavu, která bude nejvíce odpovídat Vašim aktuálním potřebám.

Mezi nejoblíbenější pomůcky pro výuku tělocviku patří například odrazový můstek, který je sice variabilní pomůckou, ale je dosti těžký a nelze regulovat jeho tvrdost. Naše nafukovací alternativa - AirBoard Boost - je jedinečným produktem, který pro školní potřeby dokáže odrazový můstek plně nahradit. Je lehký, snadno přenosný a cenově odpovídá zhruba střední kategorii odrazových můstků, tedy je i cenově dostupný.

Dalšími produkty, který školy ve velké míře využívají jsou zejména Sety, které kombinutí různé prvky produktů AirTrack Factory, jedná se například o  Take-Off Set, AirBox Set a další. Tyto prvky se skvěle kombinují s gymnastickými koberci.

Variant a možností použití je nesmírné množství, a je jen na vyučujícím, jakým způsobem výuku pojme a jaké prvky v tu danou hodinu bude chtít využít.

Závěr

Děti jsou budoucností sportu, měli bychom chránit jejich zdraví a pomoci jim v  ukotvení jejich nadšení a celoživotního postoji ke sportu.

Při použití moderního vybavení a hravé formy výuky můžeme vychovat silnou generaci gymnastů a atletů, která bude vyhrávat soutěže po celém světě.

Chcete poradit s výběrem? Kontaktujte nás zde

Komentáře

Žádné komentáře

Napsat komentář

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec
  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již u nás účet?
Přihlaste se nebo si obnovte heslo