Moderní nástupce dopadové jámy? AirBag!

list V kategorii: Novinky Datum: comment Komentáře: 0 favorite Zobrazení: 648

Všichni zkušení gymnasté vám jistě potvrdí, že  jde především o fázi učení skillů, kdy dopad do molitanové jámy je nejbezpečnější možnost, jak si nové prvky osvojit. Molitanové jámy jsou ale drahé, nepřenosné a špatně udržovatelné. Existuje nějaké alternativa? Pojďme se na to společně podívat!

Co je dopadová jáma?

Dopadová jáma je plocha (vyvýšená, či zapuštěná do země) zpravidla obdélníkového tvaru a naplněná molitanovou výplní.

Dopadová jáma naplněná molitanem, zdroj: https://www.familygym.sk

Důležitým aspektem takové jámy je její hloubka a velikost. Hloubka by měla být přizpůsobena délce natažených nohou, aby byla zajištěna bezpečnost při dopadu na nohy. Konkrétně se jedná o hloubku minimálně 1,5 m. 

Velikost dopadové jámy by měla být minimálně 2 x 3 m a to z důvodu bezpečnosti doskoku.

Ekvivalenty dopadové jámy

Náhradou takové dopadové jámy mohou být tzv. dopadové žíněnky, které sice nenabízí takový komfort jako již zmíněné jámy, avšak mohou být dobrým společníkem třeba v případě, že váš tréninkový prostor využívají i jiné oddíly a není možné zde instalovat doskočiště trvale. Takové žíněnky jsou ale velké, neskladné a těžké.

Naštěstí jsme my z AirTrack Factory přišli s unikátním řešením tohoto problému, skloubili obě tyto pomůcky dohromady a vynalezl produkt zvaný AirBag.

AirBag představuje bezpečný dopadový systém pro malé i velké, který plnohodnotně nahradí dopadovou jámu s houbičkami! S možností regulace tvrdosti pomocí tlaku vzduchu uvnitř vytvoříte přesně takový dopad, jaký potřebujete pro nové prvky i pilování již zvládnutých triků.

Inovativní přenosný systém pro dopady z AirTracku i nářadí, jako např. kladina, bradla a mnoho dalšího, určený nejen pro gymnasty, ale také pro teamgym, parkour, akrobaty, cheerleaders, kaskadéry apod. Perfektně využitelný místo klasické jámy s houbičkami a přitom stejně bezpečný.

Jak funguje AirBag?

AirBag funguje na principu vzduchového polštáře, jehož tlak si jednoduše nastavíte podle potřeby díky systému uzavíratelných otvorů. Tím vytvoříte měkčí či tvrdší povrch pro perfektní přistání.  Po každém tréninku můžete AirBag snadno vyfouknout, sbalit a uklidit. AirBag je také jednoduše omyvatelný, jeho váha je pouze 80 kg a nafouknutí zabere jen pár minut. Navíc je jen na vás, kde ho zrovna chcete používat, můžete tak trénovat naprosto kdekoliv! Letní soustředění nebo zajištění bezpečného dopadu z různého nářadí v tělocvičně už nikdy nebude problém.

Využití najde AirBag i mimo akrobatické sporty, třeba na atletickém hřišti namísto tradičního doskočiště, kde opět tvoří výhodnou alternativu díky své přenositelnosti.

Základní verzí je AirBag S o rozměru 4 x 2,5 m, který je obvykle skladem a můžete jej mít již do dvou týdnů od objednání. AirBag S má stylový černý potah s vyznačenou dopadovou plochou. Vrchní saténový potah je možné také celoplošně potisknout dle vašeho přání, například s logem vašeho klubu a s vašimi barvami.

Dopadová nafukovací jáma AirBag S od AirTrack Factory

hazenkamp-1.jpg

AirBag lze také vyrobit na míru přesně v rozměrech, jaké potřebujete, s dodací dobou 12 týdnů. Speciální bezpečnostní čidlo, které lze instalovat na stěnu, vás světelně a zvukově upozorní na pokles tlaku uvnitř AirBagu v případě, že k tomu dojte. Ale nebojte, i v případě, že tlak je příliš nízký, zůstává v AirBagu

Chcete vidět AirBag v akci? Mrkněte na video zde.

Specifikace AirBagu S

  • Barva: černá

  • Váha: 80 kg

  • Rozměry v nafouknutém stavu: 4 x 2,5 x 0,7 metrů

  • Rozměry ve vyfouknutém stavu: 1,20 x 0,8 x 0,8 metrů

  • Nafouknuto za: 3 minuty

  • Pumpa je součástí produktu

  • Tlakoměr a bezpečnostní čidlo nejsou součástí produktu, lze doobjednat zvlášť

Klasické dopadové jámy jsou náročné na údržbu, nepřenosné, často malé a málo bezpečné. AirBag je skvělá varianta, ať už se věnujete gymnastice, parkouru či jiné akrobacii. Jedná se o velký posun vpřed, který může zlepšit úroveň nejednoho sportu.

Chcete poradit s výběrem nebo zpracovat nezávaznou poptávku? Kontaktujte nás zde.

AirBag S je perfektní náhradou molitanové jámy. Inovativní řešení od AirTrack Factory.

Obrázek dopadové jámy s molitanem - zdroj: https://www.familygym.sk

Komentáře

Žádné komentáře

Napsat komentář

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec
  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již u nás účet?
Přihlaste se nebo si obnovte heslo